Novice 

 

id = "FBMainForm_6334028" action="/arhiv-novic.html" method = "post" onsubmit = "return false" >
Novice

« Nazaj 1 of 45 Naslednja »
 
16 NASLOV ATP CHALLENGER IN 84. ATP
od N002080312 on 

Teniški igralec Blaž Kavčič je v treh tednih osvojil še drugi naslov, skupaj že 16. v karieri! Z zmago na turnirju serije ATP Challenger z nagradnim skladom 100.000 USD v Kanadi, se bo zavihtel okrog 80. mesta na lestvici ATP.

 

Pred letom dni se je Blaž na turnejo po pol letni odsotnosti vrnil kot 452. igralec sveta, letošnjo sezono je začel na 218. mestu, z dvema zmagama v Kanadi in novimi 170 točkami za lestvico ATP pa se bo na jutrišnji lestvici uvrstil okrog 80. mesta na svetu.

 

V svojem 27. finalu je še 16. odšel kot zmagovalec. V treh nizih, s 6:3, 2:6 in 7:5, je na skoraj enak način in še drugič v treh tednih ponovno ugnal domačina Petra Polanskyga, 118. igralca sveta: »Danes v finalu nisem ves čas igral na najvišjem nivoju, sem pa zelo vesel, da sem takrat, ko je bilo to najbolj potrebno, zaigral najboljše in osvojil tiste ključne točke. Tudi fizično se počutim zelo dobro, kar je spodbudno za nadaljevanje sezone. Imam še dva turnirja, najprej ATP turnir v Mehiki in nato še ATP Challenger v Portorožu, zatem pa si bom zagotovo vzel nekaj odmora. Najbolj pomembno je, da pravilno razporejam svoje moči skozi celo sezono in ostajam zdrav.«

 

Že danes ponoči se Blaž odpravlja v Mehiko na ATP turnir serije 250, kjer se bo v prvem krogu pomeril s Francozom Vincentom Millotom. Zatem pa potuje v Slovenijo, kjer bo kot prvi nosilec zaigral na turnirju ATP Challenger v Portorožu.

    Stalna povezava

« Nazaj 1 of 45 Naslednja »
 

   © Blaz Kavcic & S.V.-RSA 2012. Vse pravice pridržane.